Kay Bojesen

Kay Bojesen

Kay Bojesen var sølvsmedemester hos Bing & Grøndahl København fra 1913. I 1933 oprettede han et nyt værksted for sølv- og træarbejde samt legetøj i København under firmanavnene Kay Bojesens Sølvsmedje og Kay Bojesens Modeller. Sidstenævnte firma blev kongelig hofleverandør i 1952 og er det stadig den dag i dag.

Kay Bojesens værker og stil

Kay Bojesen værdsatte enkelhed og brugbarhed. Hans sølvbestik Grand Prix blev prisbelønnet og bestikket er i dag relanceret i mat og poleret stål. Kay Bojesen var især kendt for design og legetøj i træ. Aben fra 1951 er nok den mest folkekære af hans figurer, men også hans livgarder, elefanten, hesten, fuglene og turtelduerne er at finde i mange hjem. Kay Bojesen designede også børnemøbler og gyngeheste. Flere af hans designs er ikke i produktion og sælges derfor til høje priser på auktion.

Rosendahl og Kay Bojesen

Rosendahl Design Group købte i 1990 rettighederne til produktion, markedsføring og salg af Kay Bojesens livgardere og trædyr. Sølv og stål produceres og forhandles af Kay Bojesens yngste barnebarn.

5 produkter

Faldende orden
pr. side